zaterdag 11 augustus 2012

Dag 38 Daniël houdt een traditie in ere

   Vandaag houdt Daniël een traditie in ere, geen fijne traditie trouwens. Tot nu toe is hij namelijk op elke vakantie die we met hem hebben gehad -dit is de derde- steevast ziek. De eerste keer was hij acht maanden oud en waren we in Luxemburg. Daniël kreeg voor het eerst in zijn leventje flinke koorts, we zijn zelfs bij een dokter geweest daar. De tweede keer waren we in eigen land op een vakantiepark en kwam de koorts al een dag of twee voor we gingen. Oorontsteking. Hij kreeg antibiotica en we durfden niet met hem te gaan zwemmen.
   Nu heeft hij hier op dag twee de boel ondergekotst. Met name papa, want die had hem op schoot, maar ook een stoel en even later de bijkeuken. En natuurlijk, toen hij net schone kleren aan had -en ik de wasmachine- spuugde hij ook zijn bed en zijn knuffels nog maar even onder. Inmiddels staat de tweede machine te draaien.
   De rest van de middag knapte Daniël weer op, in plaats van een soort hangerige lappenpop was hij weer zijn vrolijke zelf en hij scharrelde weer rond in en om het huis. We hebben toen samen Miemie (een knuffel van Ieniemienie) in bad gedaan. We hebben haar flink gesopt in een emmer en daarna afgespoeld. Nu hangt ze op het balkon aan haar oren te drogen. Ook hebben we een paar keer gezwaaid naar Knufje, zijn andere lievelingsknuffel, die kwam steeds voorbij gedraaid in de wasmachine. Geluk bij een ongeluk is dat papa het toch al tijd vond om hen tweeën eens uit te wassen. Dat is bij deze gebeurd.

Zie hier Miemie aan haar oren aan de waslijn...

   Nu ligt Daniël na het eten van een stuk banaan weer voor pampus, het leek niet zo goed te vallen -onze doerak veranderde weer in een hangerige pop- dus we wachten maar af hoe zijn maagje hierop gaat reageren. Hopelijk voelt hij zich na een nachtje slapen weer helemaal beter en hoef ik geen derde machine aan te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten