zaterdag 1 december 2012

Dag 150 Sinterklaas lust geen pepernoten

   Sinterklaas heeft er een trouwe fan bij, hij heet Daniël. Daniël zingt deze dagen het liefst de hele dag Sinterklaas-liedjes. 'Stoomboot, mama, zingen dan!' En tot mijn grote verbazing kent hij inmiddels bijna de volledige tekst van 'Zie ginds komt de stoomboot' - en dat voor een tweejarige.
   Vandaag was het summum, Sinterklaas kwam op het werk bij papa, wat een feest! Daniël zou Sinterklaas echt gaan zien en ook een handje geven. In het begin toen de Pieten binnenkwamen was Daniël nog een beetje verlegen. Maar toen de Pieten Sinterklaas buiten gingen ophalen, stond hij bij de deur zo'n beetje met zijn neus vooraan om Sinterklaas te zien. Eigenlijk wilde hij toen al meteen een handje geven, maar Sint zag hem over het hoofd en liep verder.
   De kinderen mochten allemaal hun cadeau ophalen en de bedoeling was om het dan met zijn allen tegelijk open te maken. Ik zei daarom tegen Daniël dat hij moest wachten tot Sinterklaas zou zeggen dat hij zijn cadeau mocht uitpakken. En daar ging Daniël met zijn -erg grote voor zo'n klein mannetje- pakketje, helemaal alleen naar voren, naar Sinterklaas. 'Open maken?' vroeg hij aan de Goedheiligman. Deze telde af voor de andere kinderen en hielp vervolgen mijn oudste met het uitpakken van zijn cadeau. Trots kwam hij zijn afstandsbestuurbare auto (ja die heb je al voor peuters, echt waar) vervolgens aan ons laten zien.
   Even later ging Daniël nog even bij Sint langs om hem een paar pepernoten te brengen, hij wilde namelijk graag zijn pepernoten delen met Sinterklaas, zo lief. In de auto zei hij later: 'Sinterklaas pepernoten niet lekker,' omdat Sint zei dat Daniël ze maar zelf op moest eten.
   Voor we naar huis gingen, kreeg Daniël nog een hand van Sinterklaas en mocht hij met Sint en zijn Pieten op de foto. Daniël was dolgelukkig. Wat een avontuur...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten