dinsdag 18 december 2012

Dag 167 'Rollebollesam' wordt 'Tijgertjesam'

   Vorige week noemde opa Sam heel liefdevol 'Rollebollesam' aangezien hij zo'n lekker bolle baby is die zich -tot dan toe- voornamelijk rollend voortbewoog. Vandaag is dit echter officieel overgegaan in 'Tijgertjesam'. Waar hij een paar weken terug (Dag 151) nog per ongeluk een ieniemienie stukje vooruit kwam door een soort tijger-beweging te maken, ging het vandaag voor het eerst doelbewust.
   We hebben het uitgebreid zitten bestuderen en stimuleren. We plaatsten een speeltje net buiten zijn bereik. Sam strekte om te beginnen zijn armpje uit om het te pakken. Zonder resultaat, hij kon er nét niet bij. Je zag hem denken: 'Dat moet anders kunnen.' Hij plaatste zijn rechter elleboog wat naar voren en zette zich vervolgens met zijn linkerteen af tegen de grond waardoor hij een klein stukje vooruit schoof. 'Hey dat werkt!' dacht hij. Deze actie herhaalde hij dus nog twee keer tot hij bij zijn speeltje kon en hij ontving daarna breeduit lachend zijn applaus. 
   Dat spelletje hebben we vandaag eindeloos herhaald, want oefening baart kunst. Voor we het weten zal hij vast de hele kamer doorsjezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten