woensdag 5 december 2012

Dag 154 ´t Heerlijk avondje...

   Eindelijk was het dan zover, pakjesavond. Rond half vijf kwamen oom en tante, nicht en neef en opa. Rond vijf uur, neef stond Pieten Stijl te dansen, werden er ineens pepernoten in de gang gegooid en werd er op het raam gebonkt. Even was Daniël compleet van de kaart. Vervolgens ging hij toch maar mee met zijn grote neef bij de deur kijken. En daar stonden ze dan, twee grote zakken vol met cadeaus. Daniël was door het dolle heen en neef (5 jaar) niet minder.
   De cadeautjes werden uitgespreid op de grond en de bedoeling was dat iedereen om de beurt iets zou openen zodat de anderen konden zien wat er was uitgepakt. Dat lukte maar deels. Binnen no-time waren alle presentjes uitgepakt. Volgens mij heeft Inpak Piet er minstens twee keer zo lang over gedaan om alles in te pakken.
   Daarna werd er volop gespeeld met de nieuwe aanwinsten. Daniël deed zijn grote neef in alles na. Hij vond zijn cadeautjes 'cool' en als neef met zijn benen over elkaar zat, zat Daniël ook met zijn benen over elkaar. Als neef ergens mee wilde spelen, wilde hij dat ook en als neef nog wat pepernoten nam, kon Daniël niet achterblijven. Zo grappig om te zien.
   Rond zeven uur nam de hele familie weer afscheid, waarbij Daniël zijn grote neef een dikke knuffel en kus gaf. Nog voor half acht lag het spul hier al in bed. Helemaal niet erg! Inmiddels is de kamer opgeruimd en staat de vaatwasser te zoemen. Ik geloof dat mama zo maar eens naar bed gaat...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten