zaterdag 15 september 2012

Dag 73 De wielen van de bus

   Naast treinen is Daniël ook dol op bussen. Nou ja, met name één bus: 'Toet'. Dat is een personage in de tekenfilm 'De wielen van de bus'. Daniël kan het gelijknamige liedje intussen helemaal zingen, zo verslaafd is hij aan deze serie. Bij 'rond en rond' draait hij dan zijn handjes om elkaar heen, erg schattig. Meerdere keren per dag begint hij het te zingen en zegt hij: 'Kijken, kijken.' In de hoop dat hij het filmpje weer mag kijken op de Ipad.
   Vandaag kreeg Daniël zijn tweede verjaardagscadeau. (Hij heeft laatst al een zandbak gekregen, hij is dinsdag jarig.) De oom van papa kwam met, je raadt het al, een bus. Daniël was door het dolle heen. Hij sprong door de kamer en riep: 'Bus, bus, bus!' Hij heeft er vervolgens de hele dag mee rondgesjouwd.
   Het is een Conexxion harmonicabus met deurtjes die echt open en dicht kunnen. Als eerste passagiers had Daniël er een stuk peer en een speentje in gestopt. Vervolgens heeft hij een houten schijf met Bert van Sesamstraat (van een drie op en rij spel) naar binnen gewurmd. De peer kregen we er gelukkig nog uit gefriemeld, dat voorkomt een hoop viezigheid. De speen is er inmiddels ook weer uit. Maar het lijkt erop dat Bert een permanente passagier zal zijn in de bus van Daniël, die wil niet meer uitstappen. Lees: die krijgen we er met geen mogelijkheid meer uit, maar dat mag de pret niet drukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten