vrijdag 16 november 2012

Dag 135 Over Sam

   Vandaag ging ik voor het eerst samen met Sam onder de douche. Hij was wel al een paar keer met papa onder de douche geweest. Hij geniet er heel erg van om te douchen, zo leuk! Daniël moest er op die leeftijd echt niets van weten. Die zette het meteen op een brullen. Dat duurde heel lang, tot van de zomer, toen wilde Daniël af en toe wel eens onder de douche, maar nu eigenlijk ook niet meer. Sam vindt het fantastisch, hij piept niet, zelfs niet als er water over zijn gezicht stroomt.
   Sam begint zich steeds meer door de ruimte te bewegen. Hij probeert ook af en toe al te kruipen, hij steekt dan zijn kontje de lucht in. Vandaag lag hij op het kleed in de kamer en toen ik even later weer keek had hij zich al naar de keuken gerold. Hij was daar druk bezig de houten vloer te inspecteren. Goed kijken, erop slaan, nog eens kijken, mooi hoor zo'n vloer.
   Sam begint ook steeds meer te kletsen. De variatie in geluidjes wordt groter. Soms denk ik iets te horen van 'lekker ding' of 'laat maar'. Maar zijn stopwoordje is 'he' dat zegt hij de hele dag door. 'He, he, he, he.' Op het dagverblijf hadden ze daar de grootste lol om. Eén van de leidsters zegt vaak aan het eind van haar zin he en dan echoot Sam meteen: 'He.' Dat is natuurlijk erg lollig om te horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten