dinsdag 26 maart 2013

Dag 265 Slimpie

   Daniël heeft van het weekend een boekje van de buurmeisjes gekregen. Het is een boekje van Dora dat geluid maakt en zichzelf min of meer voorleest. Het is best leerzaam want je moet in de loop van het verhaal ook nog op gekleurde knopjes drukken en knopjes met getallen en vormen. Daniël vindt het helemaal te gek -hij is dol op Dora. Papa en mama vinden het vanwege de geluidjes iets minder grappig, hoewel het stiekem wel handig is als we te lui zijn om voor te lezen.
   Vanmorgen was Daniël er heel geconcentreerd in aan het 'lezen' toen Sam ook een kijkje kwam nemen, waarschijnlijk aangetrokken door de grappige geluidjes. Daniël was niet blij met de aandacht van zijn broertje: ''Nee Sam, wegwezen!" Ik vroeg: ''Kunnen jullie niet samen delen?" Toen pakte Daniël zijn kassaatje en gaf het aan Sam: "Hier Sam, kun je daarmee spelen.'' Zo kon Daniël weer verder lezen.
   Wat een slimme oplossing van mijn grote vent! Vervolgens ging hij Sam toch maar even laten zien hoe de kassa werkt en wat je er allemaal mee kunt doen. Uiteindelijk waren ze alsnog een poosje heerlijk samen aan het spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten