zaterdag 30 maart 2013

Dag 269 Paradijs op aarde

   Vanmiddag gingen we naar mijn schoonvader. Als we daar in het weekend aan het eind van de middag zijn, komt het er meestal op neer dat we frietjes blijven eten, zo ook vandaag. Opa verwent Daniël, zoals opa's dat vaker doen. Dat houdt in dat hij bepaalt wat er op televisie te zien is. We zaten daarom tijdens het eten met zijn allen met een bord op schoot naar Nick Jr. te kijken.
   Dat leverde een prachtig plaatje op. Daniël vond zijn broek niet zo lekker zitten, dus die had hij uitgedaan. Hij hing onderuitgezakt op de poef voor de tv, zijn blote benen wijdbeens, voetjes op de grond en tussen zijn bovenbenen stond zijn bord met frietjes en een snack. Af en toe nam hij, zonder zijn blik van de tv af te wenden, een hap van zijn eten. Dat zag er al erg grappig uit. (Al hoop ik niet dat hij er in de verre toekomst dagelijks zo bij zit...)
   Het mooiste echter was dat Sam -toen die klaar was met zijn verantwoorde spaghetti- ongezien naar Daniël toe kon kruipen om een frietje van zijn bord te pikken. Op de televisie hoorden we Dora zeggen: "Swieber niet stelen!" en onder Daniëls neus werden de frietjes door zijn broertje weggepikt. Voor beiden dus een stukje hemel op aarde! En voor de volwassenen ook, we genoten van het tafereel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten