vrijdag 29 maart 2013

Dag 268 Paaseitjes zoeken

   Vandaag was er een paasbrunch op het kinderdagverblijf waarbij de kinderen met ouders of andere familie welkom waren. Ik ging erheen met mijn mannetjes. Er waren allerlei activiteiten georganiseerd. Blikgooien, schminken, eieren beschilderen, eieren beplakken, tekenen en schilderen. Daniël liet zich meteen schminken als tijger -op zijn paasbest zullen we maar zeggen- en vond het blikgooien ook een paar minuten leuk. In de rest was hij minder geïnteresseerd. Hij vond het vooral leuk om door de gangen van de brede school te rennen en te proberen of de deuren die hij tegenkwam ook open gingen.
   Tegen het eind van de ochtend mochten alle kinderen buiten paaseitjes gaan zoeken. De kinderen kregen ieder een plastic zakje om de verzamelde eieren in te doen. Alle ouders en kinderen deden jassen aan en stonden verzameld in de hal tot een van de leidsters de deur opendeed en het startsein gaf om te gaan zoeken. De kinderen renden naar buiten, op zoek naar zoveel mogelijk eieren. Daniël liep ook mee, ik volgde op een afstandje en moedigde hem aan. Hij vond meteen twee eieren. Daarna vond hij een stukje boomschors en een steentje wat hij mooi vond en deed ze in zijn tasje. Eigenlijk vond Daniël de schatten van de natuur nog mooier dan de eitjes van de paashaas.
   Vanavond mocht hij zijn eitjes opeten. Hij keerde zijn tasje om en vond hij het ineens toch jammer dat boomschors en steen niet zo smakelijk zijn als chocola.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten