woensdag 27 maart 2013

Dag 266 Versierders in de speeltuin?!

   Vandaag gingen we met het hele gezin naar de binnenspeeltuin. De binnenspeeltuin is super dichtbij ons huis en in de ochtend zijn er peuteruurtjes. Het is dan wat goedkoper en niet zo druk.
   Daniël was lekker aan het spelen en maakte op een gegeven moment contact met een meisje. Ze praatten wat met elkaar en op een gegeven moment zei Daniël met zijn vinger omhoog: ''Kijk, ik heb snot!" Hij maakte op die manier uiteraard een prima eerste indruk...
   Ik zat met Sam aan een tafeltje om hem wat fruit te geven en hij had alleen oog voor de twee meisjes aan de tafel naast ons. Ze bleken precies van dezelfde leeftijd te zijn - ik sprak de moeders van die meiden later nog - en waren veel interessanter dan het fruit of al het andere wat er om ons heen gebeurde. Hij had zijn kin nog net niet op zijn slofjes hangen. Nou moet ik eerlijk toegeven dat een van de twee er ook mega schattig uitzag.
   Een paar kinderen hadden een huisje gebouwd met reuze blokken. Daniël was in dat huisje aan het spelen. Er lagen ballen uit de ballenbak in, maar dat vond Daniël niet kunnen, dus hij ging aan de slag om alle ballen uit het huisje te gooien. Hij is nogal opgeruimd -heeft hij van zijn vader. (Eerder in de ochtend was hij ook al met ballen in de weer geweest. De ballen moesten ''even opgeruimd'' en Daniël sjouwde steeds de trap op om ballen via de glijbaan naar beneden te gooien terug de ballenbak in en ging vervolgens via de trap weer naar beneden om daar weer nieuwe ballen rapen - monnikenwerk!)
   Het huisje werd maar niet leger want twee meiden gooiden er steeds ballen in met twee handen tegelijk. Daar was Daniël natuurlijk niet van gecharmeerd. Hij riep: "Nee, niet ballen gooien! Niet ballen in het huisje!" Maar dat maakte geen indruk op die meisjes, die gingen vrolijk verder. Toen besloot hij drastischer maatregelen te nemen en brulde als een leeuw naar een van de twee. Daar was zij dan weer niet van gecharmeerd, ze kwam tegen mij klagen dat ze dat niet leuk vond. Ik zei haar dat ze dat ook zelf tegen Daniël kon zeggen. Je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen met je eigen problemen oplossen, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten