woensdag 8 mei 2013

Dag 308 Over alweer een mijlpaal en een grote doos

   Vanmorgen begon de dag een stuk actiever dan gisteren. We bivakkeerden niet in het grote bed, maar gingen naar beneden. Gauw genoeg ging Sam achter het loopwagentje staan en ... wandelde weg! Dat had hij nog niet eerder gedaan, tot nog toe liet hij zich op zijn knietjes vallen. Wijdbeens ging hij op pad. In het begin ging het wagentje sneller dan hij kon bijbenen en viel hij op zijn knietjes, maar al snel had hij in de gaten hoe hij ervoor kon zorgen dat het karretje niet sneller ging dan hijzelf. Best knap. Ik haalde snel fototoestel en camera te voorschijn om dit bijzondere moment vast te leggen. Papa was nog net niet vertrokken naar zijn werk en maakte deze mijlpaal dus ook mee.
   In de loop van de ochtend gingen we even naar de buurtjes. Ons cadeau voor Sams eerste verjaardag -een zitzak- was daar eindelijk bezorgd in een hele grote doos. Nou, die doos was helemaal te gek natuurlijk. Binnen no-time zaten alle kinderen om de beurt in de doos, veranderde de doos in een huis, een leeuwenkooi, een gevangenis. Zo'n doos heeft aantrekkingskracht op alle leeftijden, van een tot twaalf jaar, het maakt niks uit, iedereen wilde erin. De lol duurde ongeveer drie kwartier, daarna scheurde de doos en ging iedereen weer iets anders doen.
   Vanavond konden we Sam dan eindelijk voorlezen op zijn mooie nieuwe zitzak -een paar weken na zijn verjaardag maar oké- beter laat dan nooit!

de eerste stapjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten